Wise Nedir

Wise Nedir: Global Bankacılık Hesabı Açma

Girişimler tarafından sıkça tercih edilen, günümüzün en popüler bankacılık ve ödeme platformu Wise. Bu içeriğimizde sizlere Wise hakkında bilgiler vereceğiz ve açılış sürecinden bahsedeceğiz. Ayrıca Wise hesap açma sürecinde bizim bağlantımızı kullanırsanız, 600 dolara kadar ücretsiz transfer imkanı kazanacaksınız!

Wise Nedir?

Wise, 2011 yılında “TransferWise” adıyla piyasaya çıkmış bir ödeme alma platformudur. Çoklu döviz hesapları ve anlık güncel kur özellikleri sebebiyle bireyler ve işletmeler tarafından tercih edilir. 50’den fazla para biriminin işlenmesine olanak sağlamaktadır.

Ekran Resmi 2024 08 11 00.58.54

Wise şu anda aktif olarak 13 milyondan fazla birey ve işletme tarafından kullanılıyor. Fakat bu ülkeler arasında Türkiye gibi kullanıma kapalı olan ülkelerde mevcut. Wise Türkiye’de kullanıma kapalı olsa da, yurtdışında açacağınız şirketiniz adına Wise’a kolaylıkla kaydolabilirsiniz.

Wise’ın Avantajları Nelerdir?

Wise kullanmanın hem işletmeler hem bireyler için pek çok avantajı bulunmaktadır. Özellikle güncel avantajlı kurlardan işlem yapılabiliyor olması çoğu kişi için tercih sebebidir.

Çoklu Para Birimi: Wise’da aktif olarak 50’den fazla para birimi işlenebiliyor. Bu sayede dünyanın büyük bir bölümünden rahatlıkla ödeme alabilirsiniz. Bu durum işinizi ölçekleme konusunda da size büyük artılar katmakta.

Döviz Kur Avantajları: Wise ile dilediğiniz para biriminde, güncel kurdan düşük komisyonlarla paranızı transfer edebilir, farklı para birimlerine çevirebilirsiniz. Bu sayede elinizdeki parayı daha rahat hareket ettirebilirsiniz.

Sanal ve Fiziksel Kart: Wise, harcamalarınızı yapabilmeniz için size sanal ve fiziksel kart imkanı sunmaktadır. Adresinize sipariş edeceğiniz fiziksel kartınızla beraber Türkiye’de dilediğiniz gibi gündelik alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

Wise Hangi Para Birimlerini Destekliyor?

Wise’ın desteklediği para birimleri aşağıda listelenmiştir:

  • AUD, BGN, BRL*, CAD, CNY* CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HUF, IDR*, JPY, MYR*, NOK, NZD, PHP, PLN, RON, SEK, SGD, TRY ve USD.

Sonunda * olan para birimleri için ekstra koşullar mevcuttur. Bu koşullar karşılandığı takdirde, ilgili para biriminde işlem yapılabilir.

Wise Hesabı Nasıl Açılır?

Wise hesabı açmak için eğer bir Türk vatandaşıysanız, yurtdışında bir şirkete ihtiyacınız var. Wise hesabı açmak için en çok kullanılan şirket türleri Amerika ve İngiltere’de açılan şirketlerdir. Eğer yurtdışında bir şirket sahibiyseniz, kolaylıkla Wise hesabınızı açabilirsiniz.

Wise hesabınızı açmak için ilgili bağlantıdan web sitesine ulaşın: WISE KAYIT BAĞLANTISI

  • İlgili bağlantıyı kullanmanız takdirinde $600 miktarına kadar ücretsiz transfer yapabileceksiniz.

İlgili sayfada mail adresinizi girdikten sonra hesap türü olarak “İşletme Hesabı” seçeneğini seçin.

Sonrasında şirketimizin nerede konumlandığı hakkında bilgi vermemiz gerekiyor. Yurtdışı şirketinizin bulunduğu ülkeyi seçebilirsiniz.

Bu aşamayı da tamamladıktan sonra mail ve telefon numaranızı girip doğrulamanız gerekiyor. Sonrasında Wise’a giriş yapmanız için bir şifre belirlemeniz gerekiyor.

Şifrenizi belirledikten sonra şirketinizin bilgilerini, türünü ve vergi numarasını girerek devam edebilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra ise şirketinizin adresini doğrulamanız gerekiyor. Beraber çalıştığınız ajansın size verdiği şirket adresini girmelisiniz.

Bu aşamadan sonra işletmeniz ve yaptığınız iş hakkında ufak detayları girmeniz gerekiyor. Bu detayları girdikten sonra sizin şahsi bilgileriniz Wise tarafından talep ediliyor. Şahsi bilgileriniz ve ikametgah adresinizi girerek devam ediniz.

Ekran Resmi 2024 08 11 01.09.50

Adımları tamamladıktan sonra karşınıza bir hesap planı seçim ekranı gelecek. Bu bölümde eğer Wise’dan tam anlamıyla faydalanabilmek istiyorsanız, 31 dolarlık olan tam paketi seçmeniz gerekiyor. Eğer Wise’ı kısa süreli denemek istiyorsanız ücretsiz paketle de ilerleyebilirsiniz.

Ekran Resmi 2024 08 11 01.11.54

Seçiminizi yaptıktan sonra ise karşınıza hangi para birimlerinde hesaplara ihtiyacınız olduğunu seçiyorsunuz ve devam ediyorsunuz. Bütün para birimleri seçilebilir ve ekstra bir ücret bu hesaplar için talep edilmemekte.

Bu seçimleri yaptıktan sonra ise karşınıza kimlik doğrulama ekranı gelecektir. Bu tarafta yurtdışındaki şirketinizden farklı bir ülkede vatandaş olduğunuzu belirtip kimlik doğrulama sürecinizi tamamlayın.

Kimlik doğrulama kısmından sonra ise işletmeniz hakkında biraz daha detaylı bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Neler satıyorsunuz, nereden alıyorsunuz, nasıl pazarlıyorsunuz gibi sorulara cevap vermeniz gerekiyor.

Bu soruları tamamladıktan sonra işletmenin yöneticileri ve hissedarları hakkında bilgileri girmeniz gerekiyor. Eğer şirketin tek sahibi sizseniz, buna göre seçiminizi yapıp adres bilgilerinizi doğrulayarak devam edebilirsiniz.

Son aşamada ise Wise hesabınızda seçmiş olduğunuz hesap planının ödemesini tamamlayarak Wise hesabınıza erişebilirsiniz. Hayırlı olsun. 🙂

5/5 – (1 vote)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir