Mercury Nedir

Mercury ile Amerika’da Banka Hesabı Açmak

Amerika’daki şirketinizin finansal süreçlerini yönetmek ve geliştirmek için iyi bir banka ile çalışmak zorundasınız. Fakat Amerika’da şirket açan çoğu kişi için kısıtlı bankacılık seçenekleri bulunuyor. Bu seçeneklerden birisi de bugün ele alacağımız Mercury Bank.

Amerika’ya fiziki olarak gitmediğiniz sürece bir banka hesabına sahip olmanız zor olacaktır. Bu yüzden hem ABD vatandaşlığı istemeyen, hem de online olarak açılabilen bankalara bakmamız gerekiyor.

Mercury Nedir?

Mercury Bank, 2019 yılında Amerika’da kurulan bir finansal teknoloji şirketidir. Mercury özünde bir banka değildir. Evolve Bank ve Trust altyapılarını kullanan finansal bir teknoloji girişimidir. FDIC sigortası sayesinde paralarınız güven altında tutulur.

Amerika’da LLC şirketi olan kişilerin öncelikli olarak açtığı banka hesapları arasında yer alır. Özellikle girişimlere sundukları destekler ile sıkça tercih edilir.

Neden Mercury Hesabı Açmalısınız?

Mercury hesabı açmanızın en büyük sebebi, alternatif olmamasıdır. Eğer Amerika’ya gitme imkanınız yoksa, açabileceğiniz en iyi bankacılık hesaplarından birisi Mercury’dir. Güvenilirlik, kredi kartı kullanımı gibi özellikleri ile de rakiplerinden sıyrılan bir banka hesabıdır.

Mercury Bank’ın Avantajları

Mercury kullanmanın avantajları saymakla bitmez fakat bir miktarını sizin için saydık. İşletmenizi hızla ve güvenle büyütmeniz için Mercury’nin sunduğu avantajlar:

  • FDIC sigortası ile paralarınız güven altında tutulur.
  • Banka Kartı (ATM/Debit)
  • Kredi Kartı (Belirli bir ciro üstü)
  • Sanal Kart
  • Yurtiçi ve Yurtdışı ücretsiz para transferi.
  • Ekip çalışması ve ekibinize özel bankacılık çözümleri
  • Online bankacılık
  • Aylık aidatın bulunmaması

Bu avantajlar, Mercury hesabı açmanız için yeterli sebepler arasında yer almaktadır.

Mercury Hesabı Açmak İçin Gerekenler

Mercury hesabı açabilmeniz için ihtiyacınız olan bazı unsurlar var. Bu unsurlar sağlanmadığı takdirde Mercury hesabınızın açılışı büyük ihtimalle reddedilecektir. İlgili şartları sağlamanız şiddetle önerilir.

1- Web Sitesi: Basit gibi gözükebilir fakat Mercury başvurularında web siteniz ve web sitenizin içeriği, özellikle politika ve hakkımızda sayfalarınız gibi unsurlar oldukça önem arz ediyor. Ayrıca Mercury sadece Amerika’ya satış yapan firmaları kabul ediyor. Bu yüzden mağazanızın İngilizce olması da önemli bir konu.

2- EIN Numarası: Mercury, şirketinizin bütün evraklarının tam olduğuna, Articles of Organization veya muadili dosyalarınıza ve özellikle EIN numaranızın bilgisini istiyor.

3- Pasaport: Amerika vatandaşı olmadığınız için kimliğinizi Türkiye pasaportunuz ile doğrulamanız gerekiyor.

4- Adres Kanıtları: Şirketinizin ve sizin hem şahsi hem Türkiye’de çalıştığınız ofisinizin adresinin kanıtları istenir. Bunun için birebir adresinizin yer aldığı banka hesap özeti veya bir fatura kullanabilirsiniz.

5- Gelir/Fon Kanıtları: Hesap açılışında Mercury hesabınıza gelecek olan paralar ile ilgili eğer şahsi bir mal varlığınız olduğunu belirtirseniz, bunlar hakkında kanıt niteliğinde resmi belgeler talep edilir.

Mercury Hesabı Nasıl Açılır?

Mercury hesabı açmaya karar verdiğinize göre öncelikli olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Mercury’nin resmi web sitesine girin.

Mercury $250 hediyeli bağlantı: MERCURY KAYIT SAYFASI

Sayfaya girdikten sonra mail adresinizi girerek devam edin. Mail adresi olarak web sitenizin domainine ait, kurumsal bir mail adresi kullanmanız önerilir. Örneğin atakan@globalsirket.com olabilir.

Ekran Resmi 2024 08 11 01.50.28

Karşınıza çıkan sayfada ad soyad ve Mercury hesabınızın şifresini belirledikten sonra başvuru sürecinizi başlatın.

Ekran Resmi 2024 08 11 01.52.07

İlgili bölüme şirketinizin adını girip devam edebilirsiniz. Daha sonrasında Mercury hesabınızın sayfası için bir URL belirlemeniz isteniyor, buraya ne yazdığınız önemli değil.

Ekran Resmi 2024 08 11 01.53.24

Karşınıza çıkan bu ekranda, Mercury sizin sıkıntılı bir sektörde iş yapıp yapmadığınızı öğrenmek istiyor. Hiçbir seçeneği işaretlemeden “None of the Above” butonuna basarak devam edin.

Şimdi ise 4 adımlı bir doğrulama sürecine giriyoruz. Sırasıyla şirketimiz hakkında, şirketimizin adresini, şirket sahipliği bilgisini ve şirket dökümanları hakkında Mercury’e bilgi vereceğiz.

Company Info Başvuru Bölümü

Company Info bölümünde şirketimizi ve şirketimizin faaliyet alanlarını belirtmemiz gerekiyor. Bu alanda resmi evraklarda yazan bilgileri doldurmalısınız.

  • Legal Business Name: Bu alana şirketinizin tam adını girmelisiniz.
  • County of Incorporation: İlgili bölüme şirketinizin hangi ülkede olduğunu seçmelisiniz.
  • Phone Number: Bu bölüme Türkiye veya mümkünse ABD numaranızı giriniz.
  • Employer Idenification Number: Bu alana EIN numaranızı girmeniz gerekiyor.
  • Company Website: Şirketinizin bir web sitesi varsa, ki olmazsa muhtemelen reddedilecek başvurunuz, buraya linkini girmelisiniz.
  • Company Type: Şirket türünüzü seçmelisiniz. Genelde LLC’dir şirket türü.
  • Industry: Şirketinizin hangi alanda faaliyet gösterdiğini seçin.
  • Company Description: Şirketinizi tanıtan, faaliyet alanlarından bahseden özgün bir yazı yazın.
  • Major Investors: Eğer şirketinizin büyük bir yatırımcısı varsa buradan işaretleyebilirsiniz. Zorunlu değil.
Ekran Resmi 2024 08 23 19.08.04

İlgili alanları doldurduktan sonra devam edebilirsiniz.

Company Adress Başvuru Bölümü

Company Adress bölümü ikiye ayrılır. Bu tarafta hem şirketinizin kayıtlı adresi, hemde işlerinizi yaptığınız fiziki ofis adresinizi girmeniz istenir.

Ekran Resmi 2024 08 23 19.09.54

Biz Amerika şirketimiz adına başvuruyoruz, bu yüzden kayıtlı adresimiz Amerika’daki adresimiz olacaktır. Birebir aynı şekilde adresinizi eksiksiz giriniz.

Devamında ofis adresimiz ise eğer Türkiye’de yaşıyorsak Türkiye adresimiz olmalıdır. Bu adresi kanıtlamamız gerekeceği için resmi bir ofis veya ev adresini seçmeniz önemlidir.

Ownership Details Başvuru Bölümü

Ownership Details bölümü ise şirket hissedarları hakkında bilgilerin alındığı bölümdür. Bu bölümde eğer şirketin tek sahibi sizseniz, karşınıza çıkan ekrandaki alanları doldurun. Devamında ise şahsın pasaport doğrulamasını yapmanız gerekiyor.

Ekran Resmi 2024 08 23 19.13.34

Citizenship Status bölümüne Non-Resident seçeneğini seçerek Amerikan vatandaşı olmadığımızı belirtiyoruz. Devamında telefon numaramızı giriyor, doğum tarihimizi yazıyoruz.

Home Adress bölümünde ise şirketimizin fiziki adresini girdiğimiz adresin aynısını girebiliriz. Bu bilgileri girdikten sonra ise bir pasaport doğrulaması yapmamız, kimliğimizi ve canlılığımızı doğrulamamız gerekiyor.

Pasaport doğrulamasını da yaptıktan sonra varsa eğer kişisel sosyal medya hesaplarınızı da ekleyebilirsiniz. Özellikle Linkedin hesabınızın bağlantısını buraya eklemek size katkı sağlar.

Company Documents Başvuru Bölümü

Devamında Company Documents bölümü bizi karşılıyor. Bu bölümde şirketimizin hem kuruluş yani Formation dökümanını, hem de EIN numaramızın belgesini yüklüyor olacağız.

Ekran Resmi 2024 08 23 19.15.39

Size uygun olan Formation dökümanı tipini seçtikten sonra dosyalarınızı yükleyip devam etmeniz yeterlidir.

Ekstra Adımlar ve Doğrulamalar

Bütün bu adımları doğrulayıp devam ettikten sonra Mercury size varsa mağazanız, adresinizin kanıtı, para transferlerini nasıl yapacağınız gibi soruları sorabilir. Bu sorularıda eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde tamamladıktan sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Sonuç

Mercury başvurunuz ortalama 3 gün içinde sonuçlanarak tarafınıza mail yoluyla iletilir. Eğer hesabınız açılmazsa veya süreçte bir sorun yaşarsanız ücretli açılış için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Umuyoruz hesaplarınız açılmıştır. Şimdiden hayırlı olsun.

4/5 – (4 votes)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir